Wat is het Martingale systeem?

Bij het spelen van het populaire spel roulette, kan je gebruik maken van verschillende spelsystemen. Een daarvan is het Martingale systeem (ook wel bekent als het verdubbeling of progressie-systeem) Het is het meest populaire systeem van online casino spelers. Het Martingale systeem is waarschijnlijk het meest gebruikte systeem ooit. Dit komt waarschijnlijk omdat het een relatief eenvoudig systeem is om te gebruiken. Het basisprincipe van dit systeem werd ongeveer 300 jaar geleden uitgevonden en was in de 18e eeuw erg populair in Frankrijk. Het klassieke Martingale systeem is gebaseerd op de Martingale kansberekening van de Franse wiskundige Paul Pierre Lévy.

Hoe werkt de strategie en wat is het idee erachter?

Bij het Martingale systeem speel je alleen met eenvoudige kansen zoals: rood, zwart, oneven, en 1-18, 19-36. Als je wint, neem je de winst en zet je weer een inzet. Als je verliest, dan zet je de volgende ronde het dubbele geld in dat je bij je eerste inzet hebt ingezet. Dit herhaal je in geval van verlies, totdat je weer een inzet wint. Dus is je tweede inzet ook verlies, dan is je derde inzet weer het dubbele van de tweede inzet.

Voorbeeld; eerste inzet is 1 euro. Je verliest, dan wordt de tweede inzet 2 euro. Je verliest, dan wordt de derde inzet 4 euro. Krijg je een overwinning na een reeks operaties, dan is je verlies gecompenseerd.

Alleen te gebruiken bij verlies

Als je voortdurend weet te winnen bij roulette, dan heb je het systeem niet nodig hebben. Alleen als je verliest, wordt het Martingale systeem gebruikt. Als je verliest, dan moet je dus een tweede inzet maken met de dubbele inzet van de eerste inzet.

Grenzen

Snel hoge inzetten

Er kan wel een probleempje zijn met het Martingale systeem. Het bedrag van je inzet kan namelijk bij verlies, exponentieel stijgen en snel uit de hand lopen. Hoewel een inzet op rood of zwart meestal leidt tot een winst in de helft van de gevallen is het niet ongewoon dat iemand vier keer achter elkaar verliest. Dit betekent dat je dan bij het gebruik van Martingale, vijf rondes moet spelen en je inzetten moet verdubbelen. Stel je begint met € 5 €, dan worden de volgende inzetten dus 10 €, 20 €, 40 € 80 €, waarbij dus een totaal van 155 € is vereist om € 5 te winnen – en bij hogere limieten is dit verschil nog ernstiger.

Tafelgrenzen

Daarnaast heb je ook nog te maken met tafel grenzen. Aan bepaalde roulette tafels heb je een maximum inzet. Als je dus steeds verliest en maar blijft verdubbelen, dan kan je op den duur aan je tafellimiet zitten en mag je niet boven dit bedrag inzetten. Het kan dan zijn dat je al je geld kwijt raakt. Houdt die grenzen dus in de gaten.

Eigen grenzen

Ook je eigen grenzen zijn bij het spelen van een systeem belangrijk. Bepaald van te voren je budget en ga niet nog een keer verdubbelen als je budget al op is.

Het blijft een kwestie van geluk

Vergeet niet – het gebruiken van een spel systeem is geen garantie dat je ook gaat winnen op de lange termijn.